Close Menu

    Abonneer

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van TD Mag.

    Meest bekeken

    Pad Thai: Het Perfecte Thaise Gerecht voor Thuis

    14 november 2025

    Rendang (Indonesische Pittige Stoofpot van Rundergehakt)

    13 november 2025

    Verken de Smaken van Tokio – De Wereldstad van Sushi

    11 november 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    TD MagazineTD Magazine
    • Home
    • Gerechten & Recepten
    • Culinaire Reizen
    • Vakantietips
    • Street Food
    TD MagazineTD Magazine
    Home » De prijzen van de komkommers zijn duur en deze wil de kwaliteit wel even de kwaliteit proeven
    Niet gecategoriseerd

    De prijzen van de komkommers zijn duur en deze wil de kwaliteit wel even de kwaliteit proeven

    Auteur Jolanda Jansen18 oktober 20252 Min leestijd
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Delen
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest Email

    Wie tegenwoordig een rondje door de supermarkt maakt, weet het al: de prijzen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Waar je vroeger een paar euro kwijt was voor een tas vol verse groenten, moet je nu bijna een kleine investering doen om een gezonde salade in elkaar te draaien. De komkommer, ooit het symbool van simpel en betaalbaar eten, is daar misschien wel het beste voorbeeld van. De prijs is flink gestegen, en dat heeft alles te maken met inflatie, energieprijzen en de manier waarop onze voedselketen werkt.

    De inflatie van de afgelopen jaren heeft niet alleen de huizenmarkt en benzineprijzen geraakt, maar ook onze dagelijkse boodschappen. Producenten, transportbedrijven en winkels hebben allemaal te maken met hogere kosten. De prijs van energie is bijvoorbeeld een enorme factor. Kassen waar komkommers groeien, draaien op warmte en licht. En als de gasprijs stijgt, stijgt automatisch ook de kostprijs van een komkommer.

    Volgens recente cijfers van landbouworganisaties zijn de productiekosten voor telers met meer dan 25% toegenomen. Dat verschil wordt natuurlijk doorgerekend aan de consument. En daar sta je dan, in de supermarkt, met een komkommer van bijna twee euro in je hand.

    De komkommer is een opvallend slachtoffer van de stijgende prijzen. Niet alleen omdat het een veelgekocht product is, maar ook omdat het een product is dat sterk afhankelijk is van gecontroleerde teeltomstandigheden. Komkommers groeien het best in een stabiel, warm klimaat – iets wat in Nederland meestal in kassen wordt gerealiseerd. Zodra de energiekosten oplopen, stijgt de prijs per stuk razendsnel.


    Klik HIER om de video te bekijken op de volgende pagina!

    Delen. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email

    Gerelateerde berichten

    Man rijdt bewust in op politiepaarden in centrum Den Bosch en vlucht weg

    24 juli 2025

    Recruiter versteld na ontdekking van kandidaat die AI gebruikt tijdens sollicitatiegesprek

    22 juli 2025

    Binnenkijken in een ‘doomsday bunker’ voor ultrarijken tegen nucleaire aanvallen

    22 juli 2025
    Mis het niet

    Pad Thai: Het Perfecte Thaise Gerecht voor Thuis

    Auteur Jolanda Jansen14 november 2025

    Als je ooit in Thailand bent geweest, heb je ongetwijfeld de heerlijke smaak van Pad…

    Rendang (Indonesische Pittige Stoofpot van Rundergehakt)

    13 november 2025

    Verken de Smaken van Tokio – De Wereldstad van Sushi

    11 november 2025

    Ontdek de Betoverende Schoonheid van Portugal – Een Gids voor je Volgende Avontuur

    10 november 2025
    Onze keuzes

    Pad Thai: Het Perfecte Thaise Gerecht voor Thuis

    14 november 2025

    Rendang (Indonesische Pittige Stoofpot van Rundergehakt)

    13 november 2025

    Verken de Smaken van Tokio – De Wereldstad van Sushi

    11 november 2025

    Ontdek de Betoverende Schoonheid van Portugal – Een Gids voor je Volgende Avontuur

    10 november 2025

    Abonneer

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van TDMag

    Over ons
    Over ons

    Travel & Dine Mag is jouw gids voor de perfecte mix van reizen en gastronomie. We delen tips voor geweldige vakantiebestemmingen, culinaire avonturen en heerlijke recepten uit de hele wereld. Laat je inspireren voor je volgende reis en ontdek de smaken van de wereld!

    Email: info@tdmag.nl

    Abonneer u op updates

    Ontvang het laatste creatieve artikelen van TD Magazine over reizen.

    TD Menu
    • Adverteren
    • Contact
    • Cookies
    • Homepage
    • Over ons
    • Privacybeleid
    • Home
    © 2025 tdmag.nl

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.